5 Tuinblogs die je móet volgen

|B| De Boon in de Tuin
Leuk, een eigen moestuin, maar waar te beginnen? Online vind je verschrikkelijk veel informatie, maar sommige sites springen er net iets meer uit dan andere. Uiteraard volg je mijn blog al, maar er zijn 5 tuinblogs die je echt eens moet lezen als je van moestuinieren houdt of ermee wil beginnen.

Moeskers Moestuin

Sinds: 2010
Updates: regelmatig, eens per week (ongeveer)
Platform: Blogger
Twitter: geen

Moesker's moestuin tuinblog

Dit is het moestuinblog van de 49-jarige Clarien. In de zomer van 2013 heeft ze haar eigen tuin opgezet. Een rommelig perceel zandgrond heeft ze omgetoverd tot een prachtige moestuin. In haar tuin probeert ze zoveel mogelijk het ecologisch evenwicht te bewaren. Daarbij hergebruikt ze oude spullen en probeert zoveel mogelijk materiaal uit de natuur te halen. Met het blog hoopt ze anderen te inspireren om bijvoorbeeld intenser te kijken naar groente, groei, de natuur en de omgeving.

Moestuin Miep

Sinds: 2012
Updates: regelmatig, eens per week (ongeveer)
Platform: Blogger
Twitter: geen

Moestuin miep tuinblog

'Lekker eten uit de moestuin', dat is het motto van Miep. Je kan haar een groot deel van het jaar in de moestuin vinden. Daar verbouwt ze met veel liefde en plezier groenten en fruit in haar moestuin om er bijvoorbeeld jams, zoetzuur, sambals en chutney's van te maken. Daarbij probeert ze regelmatig nieuwe recepten uit. Als afsluitende specialiteit bakt ze zoveel mogelijk haar eigen brood.

Moestuin Moeder

Sinds: 2011
Updates: eens per 2 weken (ongeveer)
Platform: Wordpress
Twitter: @moestuinmoeder

Moestuinmoeder tuinblog

Dit is het moestuinblog van veelzijdig supermoeder Susan. 'Wie wat bewaart, die heeft wat' is haar met de paplepel ingegeven. Zoals bekend komt wijsheid met de jaren en begint ze nu pas echt in te zien wat dit voor haar betekent. Ze combineert deze levensles met de moderne termen 'less is more' en 'duurzaamheid'. Naast fulltime moestuinmoeder is ze ook (nog) collagekunstenares, tekstschrijfster en amateurfotograaf.

Mirjam's Moestuin

Sinds: 2010
Updates:eens per week (ongeveer)
Platform: Blogger
Twitter: geen

mirjam's moestuin tuinblog

Van één vierkante meter naar ruim 200 vierkante meter. Dat is nog eens groei! Samen met een vriendin begon Mirjam aan een volkstuin. Inmiddels is het beide meiden zo goed bevallen dat ze nu elk hun eigen tuintje hebben. Het streven is daarbij om het zoveel als kan biologisch en ecologisch te doen en haar droom is om 'zelfvoorzienend' te worden (althans te proberen dan).

Het tuinhuisje van Roos Raak

Sinds: 2009
Updates: eens per 2 weken (ongeveer)
Platform: Blogger
Twitter: @RoosRaak

tuinhuisje van roos raak moestuin tuinblog

Roosje heeft sinds 2011 een volkstuin met een schitterend tuinhuisje. Daar was ze zo weg van dat ze besloot om een blog te beginnen. Eten is haar grote hobby en dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Perfect dus om eens wat recepten en moestuintips op te duikelen.

Groenten geoogst en dan?

Na het lezen van deze inspirerende blogs staat je moestuin / balkontuin / stadstuin / volkstuin natuurlijk binnen de kortste keren vol met heerlijke, verse en onbespoten groente. Maar wat dan? 

Dan wil je natuurlijk de meeste lekkere en snelle recepten van het web! Daarvoor maak ik altijd even een stop bij Marleen van Eten uit de Volkstuin. Een blog vol heerlijke recepten die zelfs ík kan volgen. En dat zegt heel wat kan ik u vertellen. Ben meer een tuinprins dan een keukenprins.


Eten uit de Volkstuin

Sinds: 2009
Updates: eens per 2 weken (ongeveer)
Platform: Wordpress
Twitter: @eten_volkstuin

Eten uit de volkstuin marleen tuinblog

Een heerlijk blog van Marleen (grafisch vormgever en fotograaf). Zij heeft een volkstuin in Utrecht en daar kweekt ze groenten, fruit en kruiden. Daarbij is ze op zoek naar special groenten met mooie kleuren, bijzondere vormen of juist met een waanzinnig lekkere smaak. Het zelf kweken van groenten en fruit geeft haar voldoening, maar ook inspiratie in de keuken. Ze vind het reuze leuk om nieuwe pure recepten te bedenken en ze daarna op foto vast te leggen. De recepten zijn meestal vegetarisch of plantaardig en natuurlijk (hoe kan het ook anders) met oogst uit de tuin!

Tips en/of aanvullingen zijn welkom!

Heb je zelf een superdepuper moestuinblog en mis je die in deze lijst? Of heb je nog een goede leestip? Of ken je nog iemand met een hieperdepieper moestuinblog? Die tuinblogs mogen natuurlijk niet ontbreken dus laat vooral een reactie achter!

Gaat het (ook) kriebelen?

Ben je lekker enthousiast bent geworden over moestuinieren. Ja? Mooi zo! Iedereen kan het, dus jij ook!
- Wil je zelf een moestuinplan maken? Check dan zo maak je een tuinplan
- Meer tips nodig? Check dan alle tuintips hier

Deel dit via